اطلاعات عمومی

سرمایه گذاری در طلا

سرمایه گذاری در طلا

سرمایه گذاری در طلا چیست؟

طلا یک فلز کمیاب است که از طریق استخراج معدن و یا صاف کردن آب برخی رودخانه ها به دست می آید. اما تنها کمیاب بودن این فلز باعث ارزش بالای آن نشده، بلکه این خواص منحصر به فرد آن است که این فلز را ارزشمند می کند. با ما با نکات بسیار زیاد و کامل برای سرمایه گذاری طلا همراه باشید.

کشف فلزات توسط انسان و پیدا کردن روش های خالص سازی آن ها به هزاران سال پیش باز می گردد. انسان ها با مقایسه ی فلزات کشف شده متوجه شدند، که تنها فلزی که زنگ نمیزند فلزی طلایی رنگ به نام طلاست. این خاصیت در زمانی که هیچ روشی مثل گالوانیزه کردن، روکش گذاری، پوشش های ضد زنگ و غیره پیدا نشده بود، بسیار ارزشمند بود. 

در واقع این تنها فلزی بود که میشد به عنوان پول به آن اطمینان کرد. آن را زیر خاک دفن کرد و سال ها بعد بدون هیچ آسیبی آن را خارج کرد. یا مجسمه ای از آن ساخت و سال ها بعد همچنان بی نقص باقی بماند. زنگ نزده و تغییر شکل ندهد. سیاه نشود، با اسید ترکیب نشده و همیشه باقی بماند.

همه ی این ها طلا را، یک فلز جاودان که گویی از دنیای دیگری به ما ودیعه داده شده تبدیل کرد. یک ماده جادویی که نه رنگ و رخ آن شبیه هیچ چیز دیگریست، نه دوام و خاصیت های آن. یک فلز متعلق به پادشاهان، فلزی که بهترین پول رایج هر سرزمینی بود.

طلا در اقتصاد مدرن

و اما سال ها بعد همچنان طلا به عنوان یک سرمایه ی امن در اختیار سرمایه داران و همچنین مردم عادی است. تحقیقات نشان می دهد، حتی نا برخوردار ترین انسان ها حداقل تکه ای از طلا دارند.

طلا همچنین به عنوان پشتیبان پول، توسط دولت ها ذخیره و نگهداری می شود. اگر علاقه مند باشید و تاریخچه بین المللی شدن  دلار آمریکا را مطالعه بفرمایید، اساسا دلار به عنوان ارزی که معادل چاپ آن، طلا ذخیره میکند بین المللی شد. هر چند سال ها بعد این تعادل به هم خورد و اکنون تنها ذخیره ی طلا، پشتوانه ی دلار نیست، بلکه یکی از پشتوانه های دلار آمریکاست.

دور از ذهن نیست که دولت آمریکا بزرگترین ذخیره ی طلا در جهان را دارد. چیزی حدود هشت هزار تن. پس از آن کشور آلمان با اختلاف زیادی با حدود 3400 تن در رتبه ی دوم است. و کشور ایتالیا با 2400 تن در رتبه ی سوم قرار دارد.

برای مشاهده ی جدول ذخیره ی طلای کشورها اینجا کلیک کنید.

اما به جز دولت ها صندوق های پولی، و کمپانی های بزرگ مثل هلدینگ ها نیز بخشی از سرمایه ی خود را به صورت طلا نگهداری می کنند.

طلا در دست مردم

بخش قابل توجهی از ذخیره ی طلای جهانی در دست مردم و در خانه ها نگهداری می شود. اولین و در بسیاری از موارد تنها هدف سارقین هم همین طلاست. شاید باور آن مشکل باشد اما نزدیک به نیمی از همه ی طلایی که در جهان موجود است به صورت جواهرات هستند. و این خود به تنهایی، اهمیت صنعت جواهرسازی را عیان می کند.

مقدار طلایی که به صورت جواهر در دست مردم است، چیزی حدود 84000 تن از کل 171000 تن طلای موجود است.

دلیل این حجم از ذخیره طلا به شکل جواهر توسط مردم، این باور عمومیست که طلا هم زیباست، هم سرمایه است. از دیرباز علاقه ی خانم ها به طلا و همچنین امکان فروش آن در مواقع گرفتاری، باعث شده تا به عنوان یک کالای لوکس خریداری و نگهداری شود.

مثلا در کشور هند به وفور دیده شده که زاغه نشینان با وجود دست تنگی صاحب دو کالای لوکس هستند: تلویزیون و طلا!

خرید و فروش طلا در بازارهای مالی

طلا خود به عنوان یک بازار مالی محسوب می شود. یعنی بسیاری هستند که تنها شغلی که دارند خرید و فروش طلا است. و منظور ما فروشندگان جواهرات نیستند. بلکه سکه، شمش یا آب شده ی طلا را خرید و فروش میکنند. همچنین واحد های صندوق های طلا هم قابل خرید و فروش هستند. پس اگر موافق باشید قبل از آن که درباره روش های سرمایه گذاری در طلا صحبت کنیم، ابتدا به انواع اشکال طلای قابل خرید و فروش می پردازیم.

اونس طلا

حتما اصطلاح اونس طلا یا قیمت جهانی انس به گوشتان خورده است. این اصطلاح در واقع متری است، که قیمت همه ی انواع طلا را با آن می سنجند. هر اونس معادل 31.1 گرم در یکای استاندارد بین المللی است. 

اینکه چرا قیمت طلا را با هر اونس دنبال می کنیم، نه با هر گرم، داستان مفصلی دارد. اما در واقع این کهنه رسمی است که از دوران قدیم بازار باقی مانده و مربوط به امپراطوری انگلستان است. در آن روزگار همه چیز با امپریال یونیتس یا یکاهای امپراطوری انگلیس سنجیده می شد. مثل فوت، یارد، مایل، پوند (وزن) و غیره.

اونس طلا هم یک اونس خاصی است به نام اونس تروا. اونس مرسوم حدود 28 گرم است، اما این اونس 31 گرم. و باز هم این اختلافات به روزگار استاندارد نشده و دنیای گسسته ی قدیم باز می گردد.

خود اونس طلا نیز به صورت سکه ضرب می شود. اما در بازار خرید و فروش کمی دارد و بیشتر قیمت هر اونس است که مورد توجه بازار است.

انواع طلاهای قابل خرید و فروش

سکه طلا

همانطور که گفتیم خود اونس طلا سکه ایست که ضرب می شود. اما خرید و فروش سکه ی طلا عموما با سکه های طلای 22 عیار یا همان 900 است. دولت هر کشوری سکه های طلا را ضرب و روانه ی بازار می کند. با این کار بخشی از ذخیره ی طلای خود را به پول رایج تبدیل کرده و استفاده میکند.

 همچنین لازم است همواره سکه ضرب شود تا کمبود سکه در بازار باعث گرانی نا متعارف آن نشود که در این صورت ارزش پول ملی را کاهش میدهد. در مواردی هم دولت سکه ها را از بازار میخرد، یا عرضه نمیکند تا قیمت آن خیلی پایین نباشد و ایجاد تورم نکند. چرا که طلای ارزان قدرت خرید مردم را بالا میبرد و در صورتی که بخش تولید کشور توان تامین بازار را نداشته باشد اجناس توسط مردم خریداری می شود و کمیاب می شود و بستر گرانی را فراهم میکند.

بنابراین اینجا بازاری تشکیل میشود که قیمت طلا باید به قیمت جهانی و ارزش پول ملی متصل باشد. هر عدم تعادلی در این بازار به قاچاق طلا به داخل یا بیرون از کشور منجر می شود. و تغییرات قیمت در این بازار هم به سایر بازار ها تاثیرات خود را میگذارد. همه ی این ها اهمیت قیمت طلا که در کشور ما که با قیمت هر سکه دنبال می شود را عیان می کند.

انواع سکه در کشور ایران

از دوران باستان تا کنون انواع مختلفی از سکه های طلا با تمثال پادشاهان مختلف و با جملات و پیام های متفاوتی ضرب شده اند که بخشی از تاریخ ماست. در موزه ای با عنوان “موزه پول” در تهران می توانید بسیاری از آنها را مشاهده کنید و لذت ببرید. اما ما در اینجا تنها به سکه های رایج موجود در بازار ایران می پردازیم.

توضیح اینکه سکه های طلای ضرب شده ی غیر رسمی و اصطلاحا غیر بانکی هم در بازار موجود است. که در اینجا از آن ها صحبت نمی کنیم و توصیه به خرید و فروش این نوع سکه ها هم نداریم.

سکه بهار آزادی

این سکه ها از سال 1358 تا 1370 ضرب شدند. یک طرف آن با طرحی منقش به نام حضرت علی (ع) و طرف دیگر تصویر حرم امام رضا و نوشته با عنوان “اولین بهار آزادی” که توسط بانک ملی ایران ضرب میشد و به سکه ی طرح قدیم هم مشهور است. در همین دوره سکه های دیگری با طرح مشابه اما وزن متفاوت موجود بود. دو بهار آزادی، دو و نیم بهار آزادی، پنج بهار آزادی که عموما کمیاب هستند.

سکه امامی

اما با فوت حضرت امام خمینی در سال 1370 سکه ها با طرح جدید که به سکه امامی مشهور هستند ضرب و روانه ی بازار شدند و سایر سکه های قبلی دیگر ضرب نشدند. سکه طرح جدید در یک طرف آن تمثال امام و طرف دیگر آن تصویر حرم امام رضا و نوشته ای با عنوان “بهار آزادی” و همچنین “بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران” است.

سکه گرمی

از سال 1390 با کاهش قدرت خرید مردم و رواج سکه های یک گرمی پارسیان با عیار 18، بانک مرکزی ایران سکه ای با همان طرح امامی اما یک گرمی ضرب کرد اما با عیار 900 یا 22. البته 22 مصطلح است و با عیار 900 عیار سکه 21.6 می شود.

بنابراین هم اکنون در بازار دو نوع سکه ی یک گرمی پرفروش موجود است که قیمت متفاوتی دارند. سکه ی یک گرمی امامی و سکه ی یک گرمی پارسیان.

وزن انواع سکه طلا

وزن هر سکه یا اصطلاح درست تر آن جرم هر سکه از ترکیب گرم و سوت تقدیم شما می گردد. توضیح اینکه هر 1000 سوت یک گرم است.

تمام سکه بهار آزادی (امامی/ طرح جدید): عیار 900، وزن: 8.130 گرم

سکه تمام بهار آزادی (طرح قدیم): عیار 900، وزن: 8.130 گرم

سکه نیم بهار آزادی (طرح قدیم): عیار 900، وزن: 4.070 گرم

سکه ربع بهار آزادی (طرح قدیم): عیار 900، وزن: 2.030 گرم

سکه گرمی (بانک مرکزی): عیار 900، وزن: 1.010 گرم

سکه گرمی (پارسیان): عیار 750، وزن: 1.010 گرم

شمش طلا

طلا به شکل شمش نیز خرید و فروش می شود. مصرف عمده ی شمش طلا برای نگهداری برای پشتوانه ی پول با وزن های یک کیلوگرمی و بالاتر است. اما شمش های کوچکتری هم تولید می شود که مورد خرید و فروش و در نهایت مصرف در کارگاه های طلا و جواهرسازی هستند.

البته انواع شمش هم برای خرید و فروش به عنوان سرمایه موجود است اما آنچنان در بازار ما خرید و فروش شمش جهت مصرف عموم متداول  نیست. بلکه شکل دیگری از آن که شکل و فرم استاندارد و مشخصی ندارد متداول است که به آن “آب شده” می گویند.

شمش طلا در مقابل سکه با عیار 900 و آب شده با عیار 750 یا 748 از عیار بالاتری برخوردار است. شمش های تولید داخل عیار 950 هستند و شمش های بین المللی عیاری نزدیک به 1000 دارند. یعنی 999 یا 99/9999 که تولید شمش طلا با این سطح از خلوص نیاز به تکنولوژی های خاص و معمولا در انحصار چند کشور می باشد.

شمش طلا دارای نام و نشان شرکت تولید کننده به صورت حک شده می باشد. همچنین عیار و کد شناسایی یا assay office bar که توسط آزمایشگاه عیارسنجی (ری گیری) ایجاد شده به صورت حک شده موجود است. این کد توسط آزمایشگاه های تحت نظارت اتحادیه فروشندگان طلا و جواهرات هر کشور ایجاد و قابل رهگیری جهت اطمینان از اصالت و عیار شمش است.

اصطلاح انگ خوردن شمش در واقع همین کد شناسایی عیارسنجی است.

طلای آب شده

طلای آب شده یک اصطلاح آشنا برای کسانی است که در بازار طلای ایران کار می کنند. این شکل از طلا از آب کردن طلاهای دست دوم، خاک طلاهای کارگاه های طلاسازی، و خرده های طلا و حتی شمش است. بنابراین عیارسنجی قطعه ی طلای آب شده بسیار اهمیت پیدا میکند.

معمولا “آب شده” قطعه ای طلا به شکل یک مکعب مستطیل کشیده ای ناهمگون است که شکل استاندارد و جالبی ندارد. معمولا با حفره و طرح های نامنظم همراه است که به علت روش سنتی آب کردن طلا و شکل دهی به آن ایجاد شده.

آب شده در واقع با خرید طلای دست دوم مردم و ذوب کردن آن برای استفاده مجدد در طلاسازی ها تولید می شود. اما همیشه عده ای برای سرمایه گذاری و پس انداز آنها را خریداری و نگهداری می کنند.

روی طلای آب شده باید نام کارگاه یا آزمایشگاه ذوب آن حک شود و برای ساماندهی آن یک کد که به آن “انگ” هم می گویند باید بر پشت قطعه حک شده باشد.

تمام نکات لازم برای خرید و فروش و استعلام اصالت آب شده را در همین مقاله در قسمت نکات خرید و فروش طلا توضیح می دهیم.

طلا دست دوم

طلای دست دوم هم بازار خرید و فروش خود را دارد. این نوع طلا که می تواند با کیفیت های متفاوتی باشد به علت اینکه دارای اجرت کم یا بدون اجرت است جذابیت های خاص خود را دارد.

بسته به کیفیت طلای دست دوم برخی برای استفاده، سرمایه گذاری یا آب کردن این قطعات آنها را خریداری می کنند.

صندوق طلا

یک راه دیگر سرمایه گذاری در طلا خرید واحد های صندوق های طلا است. بسیاری از کسانی که اهل فن هستند ترجیح می دهند به جای خرید و نگهداری طلا جهت پس انداز یا سرمایه گذاری واحدهای صندوق طلا بخرند. چرا که نگهداری طلا به خودی خود مخصوصا در حجم بالا یک سرمایه گذاری پر ریسک و پرخطر است.

مهمترین ریسک نگهداری طلا خطر دزدیده شدن آن است. به خصوص با دستگاه های طلایاب پیشرفته که مورد استفاده سارقین قرار میگیرد، ریسک بالاتر هم می رود. از طرفی نگهداری طلا در صندوق های امانات و مانند آن نیز پر هزینه است. اما صندوق طلا چیست؟

صندوق های طلا در واقع شرکت های سرمایه گذاری هستند که با سرمایه دریافتی از سرمایه گذاران خود، پول حاصله را در طلا سرمایه گذاری میکنند. یعنی به زبان ساده با پول شما طلا می خرند و نگهداری میکنند. آن ها با در اختیار داشتن تحلیلگران خبره بازار طلا، در مواقعی که قیمت طلا مناسب است خریداری و وقتی قیمت ها بالا می روند فروش انجام می دهند. و در عین حال باعث ثبات بیشتری در بازار طلا نیز می شوند.

ارزش کل بازار این صندوق ها به واحد های کوچکی به نام سهام تقسیم می شوند. شما میتوانید واحد های این صندوق ها را از طریق بورس خریداری کنید. با بالا رفتن ارزش بازار این صندوق ها ارزش ریالی سهام شما نیز بالا میرود. نوسانات قیمت این نوع از سهام با بالا و پایین رفتن قیمت طلا انجام می شود. گویی شما خود طلا را خریده اید. طلا گران شود سهام صندوق گران و با ارزان شدن طلا، سهام صندوق ارزان می شود.

قیمت طلا

اینکه چه عواملی قیمت دلاری هر گرم یا هر اونس طلا را تعیین میکند، موضوعی بسیار پیچیده است. شاید بهترین اساتید علم اقتصاد هم نتوانند همه ی عوامل موثر در آن را بررسی کنند. اقتصاد مانند یک اقیانوس آب شناور هر لحظه و با هر اتفاق یا اخباری در حال بالا و پایین شدن است.

اما مهمترین عوامل موثر در نرخ جهانی طلا، بحران ها و ریسک های جهانی است. هر چه دنیا در امنیت بیشتری باشد سرمایه گذاران علاقه بیشتری به تبدیل طلا به ارز و سرمایه گذاری در تولید پیدا می کنند، پس طلا ارزان تر می شود.

بالعکس به دلیل ارزش ذاتی که طلا دارد و  مقبولیت جهانگیر آن به طوری که در همه ی دنیا به سرعت نقد میشود. در بحران های بزرگ و جنگ ها، صاحبین سرمایه دچار هراس می شوند، و سرمایه های خود را به طلا تبدیل می کنند به عبارتی تقاضای طلا بالا رفته و طلا گران می شود.

تورم، نوسانات ارزش دلار در مقابل سایر ارزها، نرخ های بهره بانکی در آمریکا و سایر ابرقدرت های مالی جهان و عملکرد صندوق ها و بانک ها در بازار طلا، از سایر عوامل موثر در قیمت جهانی طلا هستند.

عیارسنجی طلا

پیش از آنکه به محاسبه ی قیمت انواع طلا بپردازیم لازم است توضیح کوتاهی درباره ی عیار طلا بدهیم.

طلا برای آنکه به شکل جواهر در بیابد یا هر استفاده ی دیگری در صنعت داشته باشد لازم است که مقداری ناخالصی به آن اضافه شود. در اصطلاح به این پروسه آلیاژ کردن می گویند.

آلیاژها به طور کلی ایجاد می شوند تا خواص بهتری به فلز خالص بدهند که مورد استفاده ی بهتری قرار بگیرند مثلا سخت تر یا نرم تر شوند، مقاومت مکانیکی و دینامیکی آن ها بالاتر برود، رنگ آنها تغییر کند و بسیاری موارد دیگر.

طلا هم از این قاعده مستثنا نیست و در شکل خود بیش از حد نرم است و لازم است برای جواهر شدن قدری سخت تر شود پس با نقره، مس، روی، پالادیوم و سایر فلزات آلیاژ می شود و خلوص آن کم می شود.

به دو شکل نشان دادن این خلوص در قطعات طلا نشان داده میشود. یکی از 24 یکی از 1000.

طلای 24 عیار یعنی از 24 واحد از قطعه هر 24 واحد آن طلاست. یعنی طلای خالص. 999 هم یعنی از 1000 واحد از قطعه 999 تای آن طلاست که آن هم یعنی طلای خالص.

واضح است که اعداد پایین تر نشان دهنده ی میزان ناخالصی در طلاست مثلا طلای 18 عیار یعنی 18 واحد از 24 واحد از قطعه طلاست و 6 واحد دیگر سایر فلزات هستند.

قیمت طلا در ایران

اما محاسبه ی قیمت طلا در ایران کار چندان پیچیده ای نیست. هر روز به غیر از جمعه به دلیل تعطیلی بازار خودمان و شنبه و یکشنبه به دلیل تعطیلی بازار جهانی، قیمت طلا را می توان محاسبه کرد. با آمدن قیمت روز دلار حوالی ساعت 11 ظهر قیمت هر اونس را در قیمت دلار ضرب میکنیم و قیمت ریالی اونس جهانی بدست می آید. حال اگر آن را بر وزن هر اونس طلا یعنی 31.1 تقسیم کنیم قیمت ریالی هر گرم طلای 24 عیار یا 999 بدست می آید.

به همین ترتیب می توان قیمت هر گرم طلای 18 عیار و بقیه انواع طلا را بدست آورد. فرمول های محاسبه ی انواع طلا را به شرح زیر تقدیمتان میکنیم.

قیمت ریالی اونس جهانی = قیمت دلاری هر اونس * قیمت ریالی هر دلار

قیمت ریالی هر گرم طلای 24 عیار = قیمت ریالی هر اونس / 31.1

قیمت ریالی هر گرم طلای 18 عیار = قیمت هر گرم طلای 24 عیار * (999/750)

قیمت ریالی هر گرم سکه بهار آزادی = قیمت هر گرم طلای 24 عیار * (999/900)

حباب قیمت طلا چیست؟

حالا که محاسبه ی قیمت هر گرم از طلا را یاد گرفتیم به راحتی میتوانیم قیمت سکه یا شمش و آب شده با هر عیاری را با استفاده از قیمت طلای جهانی محاسبه کنیم. اما بلافاصله بعد از اینکه مثلا قیمت سکه تمام بهار را محاسبه کردیم مشاهده میکنیم با قیمت روی تابلوی سکه فروشی ها عدد متفاوتی بدست آوردیم.

این اختلاف در بازار ما همیشه یک عدد مثبت است. یعنی قیمت روی تابلو از قیمت بدست آمده از قیمت طلای جهانی بیشتر است. دو دلیل مهمه برای این اختلاف می شود نام برد یکی واقعی نبودن و دستوری بودن قیمت دلار است و دیگری تقاضای بالای بازار بسته ی ایران و اتصال نداشتن به بازار جهانی.

در هر حال هر چه علت آن باشد این اختلاف موجود است. در هر قطعه ای که قدرت خرید آن بیشتر باشد این اختلاف فاحش تر است مثلا سکه ی گرمی تا دو برابر ارزش واقعی طلای خود میتواند حباب داشته باشد. یعنی شما پول دو گرم طلا میدهید و یک سکه ی یک گرمی تحویل میگیرید. این اختلاف قیمت همان حباب سکه هست.

سایر انواع طلا هم به همین شکل مبلغ حبابشان محاسبه می شود ولی بسیار کمتر از سکه هستند. حباب سکه هم همیشه یک درصد ثابتی نیست و هر روز محاسبه میشود گاهی اختلاف قیمت خیلی بالاست که میگویند حباب سکه خیلی بالا رفته. و گاهی این اختلاف معقول تر است که میگویند حباب سکه پایین آمده.

طلای دست دوم و آبشده کمترین حباب قیمت را در میان انواع طلا دارند و این برای خیلی از سرمایه گذاران ایجاد جذابیت کرده و این بازار را رونق می دهد.

برای محاسبه ی حباب انواع طلا لازم نیست محاسبه کنید سایت هایی مثل این سایت قیمت و درصد و حتی نمودار حباب رو در اختیارتون قرار میدن.

https://www.tgju.org

محاسبه قیمت طلای زینتی و جواهرات طلا

ضرب سکه هزینه ی مختصری دارد که به قیمت آن اضافه می شود. همین طور تبدیل طلا به شمش یا هزینه ی آب کردن طلای آب شده. اما تولید یک اثر هنری با طلا توسط استاد کار خود قصه ی دیگری است.

یک قطعه از جواهر تا به ویترین طلا فروشی برسد هزینه های بسیاری برایش شده. تبدیل یک قطعه طلای آب شده یا شمش به جواهری زیبا، براق و درخشان زحمت بسیاری دارد. از طرفی این کار هر کسی نیست و تجربه و مهارتی صنعتی آمیخته با هنر مستلزم آن است. بنابراین بسیاری از قطعات خاص جواهر به حراجی میروند و با قیمت هایی بسیار بالاتر از ارزش طلایشان به فروش می روند.

برخی کارها هم زحمت کمتری دارند و هنری کمتری خرج آن ها شده و اصطلاحا اجرت کمتری دارند. مثل انواع زنجیر ها که ممکن است دست ساز هم نباشند.

بنابراین قیمت هر قطعه جواهر بسته به اجرت ساخت آن و البته وزن سنگ ها و کیفیت سنگ های آن دارد. مورد آخر هم عیار طلای آن است که معمولا همین 18 است. پس فرمول محاسبه ی طلای ساخته شده بدون سنگ و نگین تقدیم می شود.

۹% مالیات بر ارزش افزوده + ۷% سود طلافروش + [وزن طلا × (اجرت ساخت + قیمت یک گرم طلای ۱۸ عیار)] 

نکات خرید و فروش طلا

هنگام خرید طلا چند نکته ی مهم را باید رعایت کرد:

  1. حتما طلا را از فروشگاه های معتبر و تحت نظر اتحادیه تهیه کنید.
  2. از فروشنده فاکتور دریافت کنید.
  3. فاکتور می بایست شامل عیار و وزن طلای خریداری شده باشد و مهر و امضا داشته باشد.
  4. اگر هدف شما پس انداز یا سرمایه گذاری هست. طلا با اجرت بالا نخرید.
  5. در نظر داشته باشید در هنگام فروش طلا وزن سنگ ها و نگین ها کسر می شود.
  6. ترجیحا از فروشگاهی خرید کنید که طلای دست دوم هم خریداری میکند.
  7. طلای خود را به همان فروشگاهی که از آن خریداری کردید، بفروشید.
  8. برای جواهرات خود با سنگ ارزشمند شناسنامه دریافت کنید.

نکات خرید و فروش سکه طلا

  1. سکه را حتما از فروشگاه های معتبر و تحت نظر اتحادیه تهیه کنید.
  2. سکه می بایست در کارت ویزیت فروشگاه پرس شده باشد.
  3. پرس کارت طلا نباید مخدوش شده باشد.
  4. اضافات پرس کارت را پس از خریداری اصلاح نکنید.
  5. کارت ویزیت سکه می بایست به نام همان فروشگاه باشد.
  6. هنگام فروش به همان فروشگاهی که از آن خریداری کردید مراجعه کنید.
  7. تنها سکه های بانکی توصیه ما برای خرید و فروش است.
  8. قبل از تصمیم به خرید آموزش ببینید بیشتر خریداران در سقف های قیمتی خریداری می کنند.
  9. حباب سکه را پیش از خرید رصد کنید. حباب بالای سکه ارزش خرید ندارد.

نکات خرید و فروش شمش طلا

  1. شمش طلا را حتما از فروشگاه های معتبر تحت نظارت اتحادیه تهیه فرمایید.
  2. حتما عیار شمش را قبل از خرید بررسی کنید.
  3. عیار شمش هر چه بالاتر باشد، اجرت آن بالاتر است.
  4. کد شناسایی شمش یا همان انگ ری گیری آن را رهگیری نمایید.
  5. برای رهگیری کد شناسایی از سایت اتحادیه طلا کمک بگیرید.
  6. اگر خبره ی بازار طلا نیستید خرید شمش به شما توصیه نمی شود.
  7. گاو صندوق های خانگی محل مناسبی برای نگهداری شمش طلا نیست.
  8. شمش های تولید کارخانجات معتبر داخلی فروش آسان تری دارند از شمش های خارجی.
  9. حباب شمشی که میخرید را حتما محاسبه کنید. حباب بالا ارزش خرید ندارد.

نکات خرید و فروش طلا آبشده

  1. آبشده طلا را حتما از فروشگاه های معتبر تحت نظارت اتحادیه تهیه فرمایید.
  2. حتما به نام کارگاه و یا آزمایشگاه آب شده دقت کنید.
  3. عیار آب شده می بایست حداقل 18 یا 750 باشد.
  4. کد شناسایی آبشده یا همان انگ ری گیری آن را رهگیری نمایید.
  5. برای رهگیری کد شناسایی از سایت اتحادیه طلا کمک بگیرید.
  6. اگر خبره ی بازار طلا نیستید خرید آبشده به شما توصیه نمی شود.
  7. گاو صندوق های خانگی محل مناسبی برای نگهداری آبشده طلا نیست.
  8. طلای آبشده فقط در ایران خرید و فروش میشود.
  9. طلای آبشده بدون حباب است. یعنی با قیمت روز طلای 18 عیار محاسبه کنید.
  10. طلای آبشده بدون اجرت یا با اجرت بسیار مختصر است.

نکات خرید و فروش طلای دست دوم

  1. طلای دست دوم را همراه با فاکتور خریداری کنید.
  2. ترجیحا از فروشگاه های معتبر تحت نظارت اتحادیه خریداری کنید نه از حتی آشنا و فامیل.
  3. ترجیحا هنگام فروش طلای دست دوم به فروشگاه فاکتور مراجعه کنید.
  4. در نظر داشته باشید که طلا و جواهرات بدون فاکتور قابل فروش نیست.
  5. در نظر داشته باشید وزن هر چیزی غیر از طلا از قبیل سنگ و فنر می بایست از وزن قطعه کسر شود.
  6. طلای دست دوم حاوی مقداری جرم است، باید قبل از خرید شسته شود.
  7. طلای دست دوم بدون اجرت یا بسته به وضعیتش، با اجرت مختصر محاسبه میشود.
  8. اگر مقدار زیادی طلای دست دوم دارید نگهداری آنها در گاو صندوق های خانگی توصیه نمی شود.

سرمایه گذاری در طلا

تمام مقدمات لازم برای آشنایی شما با دنیای بازار طلا را عرض کردیم. حال به این می پردازیم که چطور در طلا سرمایه گذاری کنیم؟ کدامیک از انواع طلا را برای پس انداز خریداری کنیم؟ چه موقع برای خرید طلا مناسب است؟ چه زمانی طلای خود را به فروش برسانیم؟ و مطالبی از این دست.

چه مقدار از داراییمان را طلا کنیم؟

حتما مثل معروف “تمام تخم مرغ هایتان را در یک سبد نچینید” را شنیده اید. بنابراین فارغ از هر میزان دارایی تبدیل کردن همه ی حجم پس اندازمان به طلا کار عاقلانه ای نیست. قبل از تصمیم گیری برای اینکه چه میزان از داراییتان را به طلا تبدیل کنید بهتر است با یک مشاور مالی و سرمایه گذاری مشورت کنید. چرا که چیدن پرتفوی سرمایه گذاری به عوامل متعددی که وابسته به اوضاع اقتصادی و سیاسی روز دنیا و کشورمان است بستگی دارد. اما توصیه کلی ما این است که بین 15 تا حداکثر 25 درصد از دارایی مازاد تان را در طلا سرمایه گذاری کنید.

نکات سرمایه گذاری در طلا

طلا در میان سایر روش های پس انداز و سرمایه گذاری، یکی از کم ریسک ترین انواع آن است. البته به شرط رعایت نکات زیر:

خرید طلا بیشتر یک روش پس انداز مطمئن جهت حفظ دارایی و در امان نگه داشتن آن در مقابل تورم است. مگر برای تریدرهای طلا که توانایی تحلیل و پیش بینی روند قیمتی بازار طلا دارند و آن را به طور مدارم خرید و فروش می کنند. این روش کار همانند تمام بازار های مالی دیگر یک سرمایه گذاری پر ریسک است که میتواند بخش مهمی از اصل سرمایه شما را نیز نابود کند. و در مقابل میتواند سود های بزرگی را نصیب شما کند.

بنابراین برای تبدیل شدن به تریدر طلا لازم است مانند تمام بازارهای مالی دیگر آموزش های لازم را ببینید و چند سال ابتدایی را با سرمایه ی مختصر در این بازار وارد شوید تا از ضرر های هنگفت جلوگیری کنید.

اما نگهداری طلا یا هولد کردن طلا بخش کم ریسک بازار طلاست. طلا به علت محدودیت موجودی کلی آن و ارزش ذاتی که دارد همواره در بلند مدت ارزش خود را حفظ می کند و در مقابل انواع تورم حتی تورم ایالات متحده مصون است. 

بنابراین تنها نکته برای تبدیل بخشی از دارایی هایتان به طلا تنها نکته ی مهم نقطه ی ورود به بازار است. یعنی مهم است که شما در نقطه ی اوج نوسانات طلا وارد می شوید یا وقتی وارد میشوید که مدتی از افت قیمت طلا گذشته است. بنابراین شما به میزانی از دانش تحلیل تکنیکال و بنیادی طلا برای ورود به بازار نیازمندید.

میتوانید از مشاورهای مالی برای ورود به بازار کمک بگیرید. همچنین یک بازاری قدیمی و خبره میتواند به شما بگوید الان زمان خوبی برای خرید و نگهداری طلا هست یا خیر.

نکته ی بعدی خرید پله ای طلاست. تجربه نشان داده بهتر است بودجه ای که برای خرید طلا در نظر گرفته اید را بسته به حجم آن مثلا به سه قسمت یا چهار قسمت تبدیل کنید. در محلی که تحلیلتان انتهای یک روند کاهشی را نشان میدهد یک پله خرید کنید اگر قیمت طبق تحلیل شما پایین تر آمد یک پله ی دیگر خرید کنید اما اگر با یک کاهش شدید خلاف تحلیل شما، قیمت طلا همچنان روند کاهشی جدیدی را شروع کرد دست از خرید بکشید و صبر کنید روند کاهشی جدید مسیر خود را تکمیل کند تا پله های بعدی را تکمیل کنید.

آموزش های بسیاری در مورد خرید پله ای و کاهش میانگین خرید هست که میتوانید از آن ها استفاده کنید.

برای فروش طلا هم صلاح بر این است که به صورت پله ای از بازار خارج شوید.

نگهداری طلا

همانطور که قبلا هم عرض کردیم، طلا فلزی بسیار مقاوم است. در مقابل زنگ زدگی، خوردگی و اسید مقاومت بسیار بالایی دارد و عملا با هیچ عنصری ترکیب نمی شود. با این حال لازم است از خط و خش و کدر شدگی حفظ شود. بهتر است جواهرات خود را همواره تمیز نگه داریم و در هنگام ورزش، استحمام و خواب آنها را نپوشیم.

اما مهمترین نکته ی نگهداری طلا بحث امنیت آن است. گاهی نگهداری طلا مخصوصا در منزل می تواند امنیت خود ما را هم به خطر بیندازد. گاو صندوق های خانگی هم چندان گزینه ی خوبی برای نگهداری طلا نیستند. فراموش نکنید، کسی که برای بردن طلا به منزل شما می آید توانایی باز کردن گاو صندوق را هم دارد.

صندوق امانات بانک می تواند یکی از گزینه های خوب برای نگهداری جواهرات و طلاهای شما باشد. ممکن است از آن ها هم دزدی شود اما احتمال آن در مقابل دزدی منزل بسیار کم است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *